Logo Nedir?
Bir markanın, kurumun ya da kuruluşun temsilini yapan, içerisinde grafiksel ögeler barındıran sembol veya şekillere logo adı verilir. Logolar dijital ortamda ya da kara kalem ile tasarlanabilir.
Logo Tasarımı Nedir?
Logo tasarımı, şirketi, kurum ya da bireylerin imajını ve özelliklerini görsel olarak yansıtan bir çalışma biçimidir.
Logo Tasarımı Neden Yapılır?
Logo tasarımı yapılmasının asıl sebebi bir kişiyi, hizmeti, işletmeyi ya da ürünü markalaştırmaktır.
Logo tasarım çalışması şirketler ve kişiler için çok önemlidir. İnsanlara verilen materyallerde dikkat çekecek ilk unsur kendinize yarattığınız amblemdir.
Logo tasarımı bir kurumun kimliğinin en temel parçalarındandır ve logonun profesyonel bir şekilde oluşturulması hedef olan kitleye ulaşmayı kolaylaştırır.
Logo Tasarımı Nasıl Yapılır?
Profesyonel logo tasarımı yapmak için vektörel tabanlı programlar kullanmak gerekmektedir.
Logo Tasarımı Nasıl Olmalıdır?
Logo tasarımı yaparken kreatif düşünmek çok önemlidir. Logonun çizimi ile şirketin misyonu aynı doğrultuda olmalıdır. Logo olabildiğince özgün olmalıdır. Böylece hem şirketin kendi çizgisini özgün bir biçimde ifade etmesi sağlanır hem de müşterilerin kafası karışmaz.
Etkileyici Bir Logo Nasıl Olmalıdır?
- Özgün
- Ayırt edici
- Sade
- Etkili
- Karmaşıklıktan uzak
- Bütünleştirici
- Hedef kitleye iletilecek mesajı doğru vermeli
Logo Tasarım Çeşitleri Nelerdir?
Logo tasarımlarını birkaç farklı ana konsept olarak düşünebiliriz.
İkonik logolar sadece harf, sembol ya da rakamlarla oluşturulur. Genelde büyük firmalar tarafından tercih edilir. Lego, Twitter ve Apple ikonik logolar kullanır.
Yazısal logolar sadece yazı karakterleri ile oluşturulur. İkon ya da sembol içermez. Sade ve güçlü bir yapı isteyen firmalar tarafından tercih edilir.
Kombinasyon logolar diğer iki logo tarzının birleşimi ile oluşturulan logolardır. En çok kullanılan logo türü olan kombinasyon logolar ayrı ayrı ya da iç içe kullanılabilirler. Doritos, Burger King, Lacoste gibi büyük firmalar kombinasyon logoları tercih ederler.
Logotype sadece şirketin adını içeren kurumsal bir görüntüdür. Bu tipte sembol ya da amblem yoktur. Google, Visa ve Coca-Cola logotype amblem kullanan büyük firmalardır.
Maskot logolar özellikle büyük ve tanınan şirketlerin marka mesajlarını iletmek için sembolün içerisine grafikleştirilmiş görüntüler eklediği logo tarzıdır. KFC logosu maskot logoya örnektir.
Soyut logolar geometrik şekiller ile yaratılır. Soyut logo yaparken güvenmeniz tek şey grafikerinizin haya gücüdür. Adidas kendisi için 3 farklı soyut logo kullanır. Pepsi için kullanılan amblem de soyut bir logodur.
Kısaltma logolar özellikle uzun isimli şirketler tarafından tercih edilir. Firmanın baş harflerinin uygun bir yazı tipi ve uyumlu reklerle dengelenmesi ile oluşturulur. HBO, IBM, NASA kısaltma logo tercih eden büyük şirket ve kuruluşlardır.
Logo Tasarımı Hangi Aşamalardan Oluşur?
- Proje
- Değerlendirme
- Teknik detaylar
- Sonuç
Olmak üzere dört aşamadan oluşan logo yapım sürecinde ilk olarak alıcının istekleri analiz edilir. Daha sonra tamamlanan örnekler müşteriye sunulur ve değerlendirme yapılır. Teknik detaylar ile müşterinin istekleri daha da detaylandırılır ve son evrede logonun tasarımı bütün hatları ile tamamlanır.
Firmanız için bu kadar önemli olan tabelalarınızın yapımında biz Efendi Reklam’ı tercih ederek hem profesyonel ekibimiz ile çalışma fırsatı yakalayabilir hem de köklü bir firmanın size sağlayacağı avantajlardan yararlanabilirsiniz.